Väylävirasto tiedottaa, yleisötilaisuus

Vt 5 Hurus–Hietanen-hankkeen tulevista töistä keskustellaan yleisötilaisuudessa 23.09.

Tiedote. Julkaistu: 04.09.2024, 11:26
Väylävirasto

Tulevat työt keskittyvät Lahnaniemen ja Hietasen välille. Urakassa levennetään Lahnaniemen risteyssiltaa ja rakennetaan keskikaide Hietasen risteykseen saakka.

Valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parannushankkeen toisen urakan työt ovat alkaneet elokuussa. Urakoitsijana toimii Oteran Oy.

”Toinen urakka keskittyy Lahnaniemen ja Hietasen välille. Siihen kuuluu muun muassa Lahnaniemen risteyssillan korjaaminen ja leventäminen sekä keskikaiteen rakentaminen Lahnaniemestä Hietaseen”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Marja Wuori Väylävirastosta.

Töiden aloitus elokuussa on näkynyt ensimmäisenä liikennejärjestelyiden tekemisenä. Rakennustyöt aloitetaan risteyssillan levennysosan perustuksista ja tien levittämisen vaatimista maaleikkauksista. Tämän syksyn aikana on tavoitteena saada tien levittämisen kaivuutyöt ja täytöt Lahnaniemen ja Hietasen välillä mahdollisimman pitkälle.  Nämä mahdollistavat sen, että siltatyöt ja keskikaide valmistuvat vuonna 2025. Töiden turvallinen toteuttaminen edellyttää liikennejärjestelyitä ja alennettuja nopeusrajoituksia.

”Tämän syksyn ajan nopeus on hankealueella pääsääntöisesti 50 kilometriä tunnissa, mutta nopeusrajoituksia voidaan nostaa työaikojen ulkopuolella, jos työvaihe sen mahdollistaa ”, työmaapäällikkö Heikki Mäkelä Oteran Oy:stä toteaa.

Rakennusurakan on tarkoitus valmistua lokakuuhun 2025 mennessä.

Yleisötilaisuus 23.9. Hirvensalmen Lahnaniemellä

Väylävirasto järjestää yleisötilaisuuden maanantaina 23.9.2024 klo 17.30–19 Sampan tilan päärakennuksessa Hirvensalmen Lahnaniemellä, osoitteessa Sampantie 136. Kahvia on tarjolla kello 17.00 alkaen. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tilaisuudessa esitellään hanketta, suunnitelmia ja rakentamista sekä kerrotaan töiden aikataulusta. Osallistujien on myös mahdollista esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Yleisötilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuden lopussa on aikaa vapaalle keskustelulle karttojen äärellä. Yleisötilaisuuden tiedot ja mahdolliset muutokset päivitetään hankkeen verkkosivuille osoitteeseen https://vayla.fi/vt-5-hurus-hietanen.

Hanke parantaa liikenneturvallisuutta

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen valtatiellä 5 kohentaa merkittävästi liikenneturvallisuutta erityisesti uuden keskikaiteen ansiosta. Uudistuksen myötä ajonopeus voidaan pitää talvellakin turvallisesti 100 kilometrissä tunnissa.

Lue hankkeesta lisää osoitteessa: https://vayla.fi/vt-5-hurus-hietanen

Lisätiedot:  

Marja Wuori

Projektipäällikkö, Väylävirasto

etunimi.sukunimi@vayla.fi

Puh. 0295 343 834

Heikki Mäkelä

Työmaapäällikkö, Oteran Oy

etunimi.sukunimi@oteran.fi

puh. 050 401 7029

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.