Eloisa tiedottaa

TIEDOTE 2.9.2024: Muutoksia Eloisan sosiaalipalveluiden puhelinpalveluissa 2.9.2024 alkaen

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan sosiaalipalveluiden puhelinpalvelut muuttuivat, kun Eloisan lastensuojelun virka-aikainen puhelinnumero poistui käytöstä elokuun lopussa. Jatkossa asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä ensisijaisesti omatyöntekijään, lapsiperheiden asiakasohjaus Perheneuvoon tai sosiaalipäivystykseen.

Lastensuojelun virka-aikaiseen päivystykseen soittaneista usealla on jo asiakkuus joko Eloisan lastensuojelupalveluissa, tai lapsiperhepalveluissa. Jatkossa näiden asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä ensisijaisesti omatyöntekijään, mikäli sellainen on jo nimettynä. Perheneuvoon voi puolestaan ottaa yhteyttä silloin, kun lapsen tai perheen tilanne herättää huolta, mutta lapsi ei ole välittömässä vaarassa.

Sosiaalipäivystys on vain kriisitilanteita varten

Eloisan sosiaalipäivystys hoitaa kaikenikäisten asiakkaiden akuutteja ja kiireellisiä tilanteita ympäri vuorokauden, viikon jokaisena päivänä. Äkillisiä kriisitilanteita voivat olla esimerkiksi  lähisuhdeväkivallan kohtaaminen tai onnettomuus. Myös lastensuojelullisissa asioissa sosiaalipäivystys hoitaa vain äkilliset ja kriittiset tilanteet. Mikäli lapsella on omatyöntekijä, niin tilanteet hoidetaan aina kyseisen omatyöntekijän kanssa yhteistyössä.

– Eloisan sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä silloin, kun lapsen tilanne vaatii välitöntä puuttumista. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, vanhemmat eivät voi huolehtia lapsestaan päihtymyksen vuoksi, kertoo Eloisan sosiaalipalvelujen yhteisten palvelujen palvelualuepäällikkö Satu Auvinen.

Kiireettömissä asioissa asiakkaat voivat olla yhteydessä Perheneuvoon, tai jättää lastensuojeluilmoituksen sähköisesti.

Lapsiperheiden asiakasohjaus Perheneuvo, avoinna ma-pe 9-14 Eloisan chatissa tai puhelimitse, p. 015 411 4120
Eloisan sosiaalipäivystys, avoinna ympäri vuorokauden, p. 044 794 2394
Lastensuojeluilmoitus sähköisesti osoitteessa www.etelasavonha.fi/lastensuojeluilmoitus

Lisätietoja:

Karri Poutanen, johtava sosiaalityöntekijä
p. 040 5658 396, karri.poutanen@etelasavonha.fi